Szaszłyczki z białych kiełbasek i cebuli z miodowo-musztardowym sosem
Złote, pikantne kiełbaski, przeplatane słodką cebulką do tego musztardowo-miodowy sosik i zimne piwko, czyż to nie wspaniała zapowiedź wieczoru? Zestaw wybitnie prosty do przygotowania, a więc polecam dla każdego.
Dla 2 osób przygotuj:
4 białe kiełbaski delikatesowe (długie i cieniutkie)
1 łyżka masła
1 cebula
1 duża łyżka musztardy dijon
1 duża łyżka musztardy francuskiej
1 duża łyżka majonezu
1 mała łyżka miodu
wykałaczki
Kiełbaski potnij na 5 części. Cebulę obierz, przetnij na pół i potnij w piórka. Na rozgrzaną patelnię dodaj masło, cebulę i kiełbaski. Smaż aż będą złote. Następnie nabij na wykałaczki, na zmianę, cebulę i kiełbaski. Do miseczki dodaj musztardy, miód i majonez, wymieszaj. Otwórz piwko i gotowe. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz