poniedziałek, 24 marca 2014

Zielone jabłuszko i truskawki

Ekspresowe lody z zielonego jabłuszka i truskawek 


Odkąd zrobiłam pierwsze ekspresowe lody ze zmrożonych owoców, zakochałam się w tym sposobie przygotowania tego niezwykle prostego i owocowego deseru. Minimum wysiłku i maksimum smaku - to moje ulubione zestawienie w kuchni! Lody z zielonego jabłuszka i truskawek, dosłownie eksplodują zapachem świeżych truskawek i zielonego jabłuszka, a ich smak jest oszałamiający. Oj bardzo Wam je polecam!




















Dla 6 osób przygotuj:

2 szklanki zamrożonych truskawek
1 zielone jabłuszko
1/2 szklanki mleka
2 duże łyżki miodu lipowego

Jabłko pokrój na cząstki i usuń gniazdo nasienne. Wrzuć wszystkie składniki do blendera. Odczekaj około 15 minut aby zamrożone owoce lekko zmiękły (będzie je łatwiej zmiksować).  Całość dokładnie zmiksuj. Lody możesz zjeść od razu, albo przełożyć do plastikowego pojemniczka i przechować w zamrażarce na później. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna