Ekspresowe lody z zielonego jabłuszka i truskawek
Odkąd zrobiłam pierwsze ekspresowe lody ze zmrożonych owoców, zakochałam się w tym sposobie przygotowania tego niezwykle prostego i owocowego deseru. Minimum wysiłku i maksimum smaku - to moje ulubione zestawienie w kuchni! Lody z zielonego jabłuszka i truskawek, dosłownie eksplodują zapachem świeżych truskawek i zielonego jabłuszka, a ich smak jest oszałamiający. Oj bardzo Wam je polecam!
Dla 6 osób przygotuj:
2 szklanki zamrożonych truskawek
1 zielone jabłuszko
1/2 szklanki mleka
2 duże łyżki miodu lipowego
Jabłko pokrój na cząstki i usuń gniazdo nasienne. Wrzuć wszystkie składniki do blendera. Odczekaj około 15 minut aby zamrożone owoce lekko zmiękły (będzie je łatwiej zmiksować). Całość dokładnie zmiksuj. Lody możesz zjeść od razu, albo przełożyć do plastikowego pojemniczka i przechować w zamrażarce na później. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz