niedziela, 29 grudnia 2013

Menu na karnawałowe przyjęcie

Karnawałowe Przyjęcie 

Przez cały grudzień zbierałam przepisy na świąteczne przyjęcie, świetnie sprawdzą się również w karnawale. Dzisiaj, dla tych, którzy planują karnawałową imprezę zestawienie sprawdzonych przepisów na uroczyste przyjęcie.





















Aperitif: 



Danie główne:
Mintaj w białym winie z koprem włoskim, marchewką, pietruszką, czosnkiem i porą pieczony w paczuszkach, 
Brazylijska polędwica wołowa flambirowana w Jack Daniel's i duszona z borowikami w śmietanie, 
Pieczony udziec jagnięcy w rozmarynie, tymianku i cytrynie
Pieczone warzywa w czosnku i oliwie z oliwek,
Buraczki w miodzie, rozmarynie i occie balsamicznym,
Pieczone ziemniaczki z czosnkiem i rozmarynem.






Deser:
Cantucci kardamonowo-waniliowe z migdałami
Poczwórnie czekoladowe muffiny









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna