Grissini z szynką serrano
Jak w 5 minut przygotować smaczną i ekskluzywną przekąskę? Nic prostszego! Wystarczy mieć paluszki grissini i długo dojrzewającą szynkę serrano (Jamón serrano). Chrupiące paluszki owinięte w słoną, lekko orzechową w smaku serrano, to doskonała przekąska, świetnie sprawdzająca się na imprezach w towarzystwie sałatek. Gorąco polecam!
Na 1 półmisek przygotuj:
18 paluszków grissini
18 plasterków szynki serrano (Jamón serrano)
opcjonalnie:
1 garść rukoli,
1 łyżkę oliwy z oliwek
1 garść wiórek parmezanu
świeżo mielony pieprz
Każdy paluszek grissini owiń jednym plastrem szynki serrano i gotowe! Jeśli chcesz możesz obok ułożyć garść świeżej rukoli, całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć wiórkami parmezanu oraz doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz