piątek, 13 grudnia 2013

Świąteczne menu: przystawka

Carpaccio z łososia z miodowo-musztardowo-cytrynowym dressingiem 


Dziś kolejna odsłona menu na świąteczny obiad. Carpaccio z łososia to doskonała przystawka na duże imprezy. Jest lekka, łatwa i szybka w przygotowaniu, wyśmienicie smakuje i pięknie wygląda. Jest po prostu doskonała. Polecam wszystkim nie tylko na święta.




Dla 2 osób przygotuj:

1 paczkę wędzonego łososia w plasterkach  (200g)
1 garść koperku
1 dużą łyżkę miodu
1 dużą łyżkę musztardy francuskiej
1 dużą łyżkę musztardy dijon
1 dużą łyżkę soku z cytryny
1 garść piórek parmezanu



Łososia ułóż fantazyjnie na talerzu. Musztardy, sok z cytryny i miód wymieszaj w jednym naczyniu, dodaj posiekany koperek i wymieszaj. Polej łososia dressingiem i posyp parmezanem, dopraw świeżo mielonym pieprzem i gotowe. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna