Jajo sadzone na chorizo
Niedzielny poranek zdecydowanie zasługuje na wyjątkowe śniadanie. Jajka sadzone na hiszpańskiej kiełbasie chorizo zapiekane pod parmezanem, zwieńczone świeżą rukolą, a do tego chrupiące tosty. Uwielbiam! Bardzo prosty przepis na niezwykle efektowne śniadanie.
Dla 2 osób przygotuj:
4 jajka
4 plastry chorizo
garść startego parmezanu
garść rukoli
4 tosty
Na zimnej patelni ułóż plastry chorizo. Po 2 plastry na porcję. Na każdą wbij po dwa jajka. Teraz wstaw patelnię na palnik.
Jajka oprósz parmezanem, delikatnie posól (uwaga chorizo i parmezan są słone, łatwo jest przesadzić z solą) i popierz. Przykryj patelnię i smaż jajka ok 3 minuty.
W tym czasie przygotuj tosty. Następnie przełóż jajka na talerz, posyp rukolą, ułóż obok tosty i gotowe. Smacznego!
Śniadanie idealne!
OdpowiedzUsuń:) zastanawiałam się nad takim właśnie tytułem postu!
OdpowiedzUsuń