czwartek, 3 kwietnia 2014

Wiosenna zupa

Krem z warzyw, natki pietruszki i koperku


Kiedy przychodzi wiosna mam ochotę na dania pełne witamin. A wiosenny krem z marchewki, pietruszki, koperku, selera i pora jest doskonały na taką okazję. Jest naprawdę doskonały, a przy tym bardzo prosty do przygotowania. Wystarczy zagotować i zmiksować. Czyż to nie wspaniałe?





















Dla 6 osób przygotuj:

3 marchewki
1 pietruszkę
1 por
1/3 średniego korzenia selera
1 łodygę selera naciowego
1 pęczek koperku
1 pęczek natki pietruszki
4 szklanki bulionu
sól, pieprz

Do bulionu dodaj drobno pokrojone marchewkę, por, pietruszkę, selera, selera naciowego, zagotuj, zmniejsz ogień na średni i  duś przez 10 minut. Następnie Całość zmiksuj na krem, dopraw solą i pieprzem, dodaj drobno posiekany koperek i natkę pietruszki. podawaj ze świeżym pieczywem, ja wybrałam razowe. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna