wtorek, 29 kwietnia 2014

Fasolka dla mięsożerców

Fasolka szparagowa z boczkiem


Bardzo lubię fasolkę szparagową ugotowaną al dente. Uwielbiam jak skrzypi między zębami, a usta wypełnia jej słodycz. Mniam! A dziś wersja dla wielbicieli mięsnych przysmaków. Dzięki dodatkowi chrupiącego boczku żaden z nich nie oprze się fasolce. Gorąco polecam jako dodatek do obiadu, lub samodzielne danie na kolację.





















Dla 2 osób przygotuj:

1 garść żółtej fasolki szparagowej
1 garść zielonej fasolki szparagowej
1 garść pociętego w kostkę wędzonego boczku



Zagotuj osoloną wodę i wrzuć do niej fasolkę na 5 do 7 minut. Boczek wrzuć na patelnię i zrumień. Ugotowaną al  dente fasolkę przełóż na patelnię z boczkiem i wymieszaj. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna