Fasolka szparagowa z boczkiem
Bardzo lubię fasolkę szparagową ugotowaną al dente. Uwielbiam jak skrzypi między zębami, a usta wypełnia jej słodycz. Mniam! A dziś wersja dla wielbicieli mięsnych przysmaków. Dzięki dodatkowi chrupiącego boczku żaden z nich nie oprze się fasolce. Gorąco polecam jako dodatek do obiadu, lub samodzielne danie na kolację.
Dla 2 osób przygotuj:
1 garść żółtej fasolki szparagowej
1 garść zielonej fasolki szparagowej
1 garść pociętego w kostkę wędzonego boczku
Zagotuj osoloną wodę i wrzuć do niej fasolkę na 5 do 7 minut. Boczek wrzuć na patelnię i zrumień. Ugotowaną al dente fasolkę przełóż na patelnię z boczkiem i wymieszaj. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz