środa, 30 kwietnia 2014

Wiosenny bukiet warzyw

Żółta i zielona cukinia, fasolka szparagowa i młode ziemniaczki z masełkiem czosnkiem


Świeże, słodkie, chrupiące i aromatyczne warzywa wyglądają bardzo kusząco na talerzu. To rewelacyjny dodatek do większości dań, pasuje i do mięs i do ryb. Ja podałam je do steka z polędwicy wołowej z pomidorową salsą, na którego przepis już wkrótce, efekt był olśniewający. Gorąco polecam!

 


Dla 4 osób przygotuj:

1 żółtą cukinię
1 zieloną cukinię
1 garść fasolki szparagowej
5 młodych ziemniaków
2 duże łyżki masła
2 ząbki czosnku
1 gałązka świeżego oregano

 



Oczyść dokładnie warzywa i potnij tak jak na zdjęciu powyżej. Zagotuj posolona wodę i wrzuć do niej pokrojone ziemniaczki, gotuj przez 15 minut, następnie dodaj resztę warzyw i gotuj kolejne 10 minut. Na patelni roztop masło dodaj drobno posiekany czosnek i wrzuć odsączone warzywa. Całość dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i listkami oregano. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna