wtorek, 15 kwietnia 2014

Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Tagliatelle z młodym szpinakiem, czosnkiem, piersią kurczaka i parmezanem


Szybkie, łatwe i bardzo smaczne tagliatelle, które z pewnością przypadnie Wam do gustu. Przygotowuje się je w kilkanaście minut, a efekt jest wspaniały. Gorąco polecam!





















Dla 4 osób przygotuj:

1 paczkę makaronu tagliatelle 
4 garści liści  młodego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 garść świeżo startego parmezanu
4 duże łyżki oliwy z oliwek
1 pojedyncza pierś kurczaka

Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, dodaj drobno posiekany czosnek i liście młodego szpinaku. Całość dopraw dwoma szczyptami soli i świeżo mielonym pieprzem. Kurczaka potnij na małe paseczki. Gdy szpinak opadnie, dodaj połowę parmezanu i wymieszaj. Przełóż go na talerz. A na patelnie wrzuć kurczaka, dopraw go szczyptą soli i pieprzu, następnie obsmaż z każdej strony. Na koniec dodaj szpinak i ugotowany makaron. Wszystko razem wymieszaj, nałóż na talerze i posyp resztą parmezanu. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna