Tagliatelle z młodym szpinakiem, czosnkiem, piersią kurczaka i parmezanem
Szybkie, łatwe i bardzo smaczne tagliatelle, które z pewnością przypadnie Wam do gustu. Przygotowuje się je w kilkanaście minut, a efekt jest wspaniały. Gorąco polecam!
Dla 4 osób przygotuj:
1 paczkę makaronu tagliatelle
4 garści liści młodego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 garść świeżo startego parmezanu
4 duże łyżki oliwy z oliwek
1 pojedyncza pierś kurczaka
Makaron ugotuj wg. przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, dodaj drobno posiekany czosnek i liście młodego szpinaku. Całość dopraw dwoma szczyptami soli i świeżo mielonym pieprzem. Kurczaka potnij na małe paseczki. Gdy szpinak opadnie, dodaj połowę parmezanu i wymieszaj. Przełóż go na talerz. A na patelnie wrzuć kurczaka, dopraw go szczyptą soli i pieprzu, następnie obsmaż z każdej strony. Na koniec dodaj szpinak i ugotowany makaron. Wszystko razem wymieszaj, nałóż na talerze i posyp resztą parmezanu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz