wtorek, 27 maja 2014

Pstrągi z grilla

Grillowane młode pstrągi faszerowane szalotką, cytryną, czosnkiem i natką pietruszki 


To, że danie jest zdrowe to fakt, a jak przy tym smakuje to bajka! Pachnące ziołami pstrągi, delikatne i soczyste zostały spałaszowane w mgnieniu oka nawet przez tych, którzy zazwyczaj rybek nie jadają. Pyszne, pyszne, pyszne i bardzo proste do zrobienia. Każdy da radę. Gorąco polecam!



Dla 3 osób przygotuj:

3 młode oczyszczone pstrągi
1 cytrynę
1 szalotkę
1 pęczek natki pietruszki
3 ząbki czosnku
3 duże łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Cytrynę, szalotkę i czosnek pokrój w plasterki, podziel je i pietruszkę na trzy części. Ryby natrzyj oliwą solą i pieprzem. Następnie do każdej włóż jedną część czosnku, pietruszki, szalotki i cytryn.


Jeśli posiadasz kratkę do grillowania ryb, ułóż je jak na zdjęciu powyżej. Jeśli nie, ułóż ryby na aluminiowej tacce do grillowania. Rybki po ok. 15 minutach grillowania powinny być gotowe. Smacznego!




1 komentarz:

Nowszy post Starszy post
Strona główna