niedziela, 18 maja 2014

Przekąska do wina z pesto

Grzaneczki z bazyliowym pesto, camembertem i pomidorkami


Czas na kolejną szybką i bardzo prostą przekąskę do wina. Doszły mnie słuchy, że poprzedni przepis na grzaneczki z camembertem, orzechami włoskimi, żurawiną i rukolą mają już swoich fanów. Dziś dla odmiany wersja z bazyliowym pesto i pomidorkami. Bardzo mi się udała! Zrobisz je w 10 minut a efekt jest baardzo smaczny!


Dla 2 osób przygotuj:

12 plasterków sera camembert
3 tosty
2 duże łyżki pesto z bazylii
1 pomidor

Piekarnik nastaw na 200 stopni w opcji z termoobiegiem. Tosty potnij na ćwiartki. Każdy posmaruj bazyliowym pesto i  połóż na wierzchu plasterek camemberta. 


Następnie wstaw je do piekarnika na 10 minut. Pomidora potnij na małe kawałeczki (możesz go zastąpić połówkami pomidorków koktajlowych, będzie ładniej wyglądało).


Po tym czasie wyjmij grzaneczki, na każdej ułóż kawałek pomidora, dopraw świeżo mielonym pieprzem i już. Smacznego!



























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna