Na 2 l zupy przygotuj:
0,5 kg rydzów
1 cebulę czosnkową
0,5 kostki masła
1,5 l bulionu
1 szklankę słodkiej śmietanki 18%
2 pęczki koperku
4 ziemniaki
2 garści kaszy jęczmiennej
sól, pieprz
Rydze oczyść i potnij w paseczki, zostaw kilka w całości na ozdobę. Wszystkie rydze usmaż na maśle na złoto. Te pocięte smaż razem z drobno posiekaną cebulą. Następnie odłóż na bok całe rydze. Resztę zalej bulionem i dodaj połowę posiekanego koperku, ziemniaki pokrojone w grubą kostkę (ok. 2cm) i kaszę. Dopraw zupę solą i pieprzem do smaku. Całość duś na średnim ogniu przez ok. 0,5 godziny. Na koniec dodaj śmietankę i resztę koperku. Podawaj ozdobione całymi rydzami. Smacznego!
Świetnie się prezentuję ten krupniczek - nie jadłam takiego jeszcze, mniam :D
OdpowiedzUsuń41 yr old Software Consultant Annadiane Burnett, hailing from Oromocto enjoys watching movies like The Golden Cage and Gaming. Took a trip to Kathmandu Valley and drives a Sable. Poznaj fakty
OdpowiedzUsuńbardzo dobry adwokat rzeszow
OdpowiedzUsuń