niedziela, 14 lutego 2016

Bebeczki z malinami i białą czekoladą

Przepyszne, doskonałe, cudowne. Tylko takie słowa przychodzą mi do głowy, gdy myślę o tych babeczkach. Upieczone z miłością z okazji walentynek, skomponowane z idealnie pasujących do siebie malin, białej czekolady i wanilii. Uwielbiam to połączenie! Z resztą nie tylko ja, mój ukochany mąż i dzieci też są nimi zachwyceni. Gorąco polecam!



Na 12 babeczek przygotuj:
Dużą garść malin,
Drobno pokrojona tabliczkę białej czekolady,
1,5 szklanki mąki pszennej,
0,75 szklanki cukru
2 jajka,
1 danio,
0,75 szklanki oleju słonecznikowego,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,25 łyżeczki sody oczyszczonej,
1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasiona z jednej laski wanilii.

Do jednej miski wsyp wszystkie suche składniki, do drugiej mokre, wymieszaj zawartość w obu miskach. Dodaj mokre do suchych i dokładnie wymieszaj. Dołóż maliny i delikatnie wymieszaj.

Ponakładaj ciasto do papilotek - do pełna. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 28 minut. Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nowszy post Starszy post
Strona główna