sobota, 20 czerwca 2015

Miodowo-musztardowa bułka z jajem i bekonem

Chrupiąca bułka z jajkiem sadzonym, bekonem, rukolą i musztardowo-miodowym sosem

Połączenie smaków wydaje się proste, przygotowanie kanapki banalne. A efekt? Rewelacyjny! Przy pierszym kęsie żółtko rozleje się po całej kanapce tworząc aksamitny sos, łączący smaki wszystkich składników w idealną harmonię. Wierzcie mi rzecz jest grzechu warta. Gorąco polecam! 



Dla 2 osób przygotuj:

2 ulubione bułki
2 jajka
4 plastry boczku
1 garść rukoli
1 dużą łyżkę majonezu
1 małą łyżkę musztardy francuskiej
1 małą łyżkę miodu
1 łyżkę masła


Jajka usmaż na masełku na miękko a boczek na chrupiąco. Bułki podgrzej w piekarniku tak żeby były chrupiące (ok. 5 min w 180 stopniach). 
Przygotuj sos musztardowy mieszając ze sobą miód majonez i musztardę.
Przekrój bułki na pół, każdą posmaruj przygotowanym sosem. Nałóż kolejno rukolę, bekon i jajko. Kanapka gotowa, czas na ucztę. Smacznego! 


2 komentarze:

  1. Pięknie to wygląda! Chętnie bym zjadła to co przygotowałaś ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pieknie to wygląda! Proste śniadania są najlepsze - zdecydowanie! :-) I dobrze, że jesteś kobietą, która nie boi się bekonu! :D Przy okazji, co do tego, że boczek ma być fajny i chrupiący: czy wiesz, że aby upiec super chrupki bekon i aby bekon nie kurczył się podczas smażenia, wystarczy wcześniej opłukać go wodą? ;-) To jedno z naszych odkryć życia!! ;-D

    OdpowiedzUsuń

Nowszy post Starszy post
Strona główna