niedziela, 11 maja 2014

Kanapeczki z pastą jejeczną

Pasta z jajek, majonezu, szczypiorku i żółtego sera


Przepyszna pasta jajeczna wylądowała dziś rano na naszych kanapkach i nie ma co ukrywać, że byliśmy zachwyceni. Rewelacyjne połączenie smaku jajek, żółtego sera i szczypiorku  to śniadaniowy hit, do tego banalnie prosty do przygotowania. Gorąco polecam!



Dla 3 osób przygotuj:
5 jajek
2 duże łyżki majonezu
2 plasterki żółtego sera ( ja użyłam masdam)
1dużą garść szczypiorku


Jajka ugotuj na twardo (9 minut). Następnie obierz ze skorupki i rozgnieć dokładnie widelcem. żółty ser pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do jajek razem z majonezem i szczypiorkiem. Całość dopraw solą i pieprzem, a potem dokładnie wymieszaj. Smacznego!


1 komentarz:

  1. najlepszy dodatek do kanapki to takie pasty;uwielbiam...polecam do wypróbowania moją pastę z makreli..pozdrawiam.http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/03/pasta-do-kanapek-z-wedzonej-makreli.html

    OdpowiedzUsuń

Nowszy post Starszy post
Strona główna