Na 12 babeczek przygotuj:
Dużą garść malin,
Drobno pokrojona tabliczkę białej czekolady,
1,5 szklanki mąki pszennej,
0,75 szklanki cukru
2 jajka,
1 danio,
0,75 szklanki oleju słonecznikowego,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,25 łyżeczki sody oczyszczonej,
1 łyżeczka pasty z wanilii lub nasiona z jednej laski wanilii.
Do jednej miski wsyp wszystkie suche składniki, do drugiej mokre, wymieszaj zawartość w obu miskach. Dodaj mokre do suchych i dokładnie wymieszaj. Dołóż maliny i delikatnie wymieszaj.
Ponakładaj ciasto do papilotek - do pełna. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 28 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz