Dla 4 osób przygotuj:
4 garści kurek,
1 dużą szalotkę,
1 ząbek czosnku,
3 garści młodych liści szpinaku,
4 duże łyżki oliwy z oliwek,
1 garść pokrojonego w kostkę boczku,
1 szczyptę cząbru,
1 opakowanie ulubionego makaronu,
1 garść świeżo startego parmezanu,
1 garść małych żółtych pomidorków.
Ugotuj makaron. Drobno posiekaj szalotkę i czosnek. Umyj kurki, większe grzyby podrzyj rękoma na mniejsze kawałki.
Rozgrzej dużą głęboką patelnię, dodaj oliwę, cebulę, cząber, czosnek i kurki. Całość dopraw solą i pieprzem. Gdy grzyby zmiękną, a cebulka się zeszkli dodaj szpinak i wymieszaj wszystko razem. Po chwili szpinak zmięknie i zmniejszy swoją objętość.
Na osobnej patelni usmaż boczek na złoto i dodaj do kurek ze szpinakiem. Następnie dołóż świeżo ugotowany makaron i parmezan. Całość wymieszaj. Podawaj z przeciętymi na pół pomidorkami, będą nie tylko ładnie wyglądały, ale też świetnie zrównoważą wszystkie smaki dania. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz