niedziela, 6 maja 2018

Carpaccio z cukinii z prażonymi orzechami pinii i świeżym tymiankiem

Jeśli masz 5 minut i młodziutką cukinię możesz stworzyć rewelacyjną, lekką przystawkę. Połączenie chrupkości świerzej cukinii i słodkich orzeszków pinii podlane wysokiej jakości oliwą z oliwek i zaromatyzowane świeżym tymiankiem daje połączenie nie tylko lekkie i przyjemne, ale i pozostające w pamięci na długo... łatwo je zrobić i łatwo nim zabłysnąć, to kwintesencja kuchni bezstresowej.



Na jeden półmisek przygotuj:
2 młode cukinie
3 łyżki oliwy z oliwek tłoczonej na zimno
Garść uprażonych orzechów pinii
2 duże łyżki listków świeżego tymianki
Sól i pieprz do smaku

Cukinie pokrój na cienkie plasterki polej oliwą, dopraw solą i pieprzem, następnie wymieszaj. Wyłóż na półmisek, posyp tymiankiemi orzechami pinii no i podawaj. Smacznego!





3 komentarze:

Starszy post
Strona główna